A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

День української писемності та мови в Балучинській ЗОШ

Дата: 11.11.2019 16:47
Кількість переглядів: 176

9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора, відзначає  День української писемності та мови.

Цьогоріч відзначення Дня української писемності та мови в Балучинській ЗОШ І-ІІ ступенів розпочалося написанням Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Учитель української мови та літератури Кушнір О.С. провела інформаційну годину «Етапи становлення української писемности». Словесник розповіла про історію української писемності та мови, ознайомила з діяльністю Кирила і Мефодія – творцями слов’янської абетки, біографією преподобного Нестора, автора відомого літопису «Повість временних літ». Учні 5-8 класів переглянули  презентацію «9 листопада – День української писемності і мови».11 листопада в школі стартував 1-ий етап  Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Кушнір О.С., вчитель  української мови та літератури

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень