A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Леся Українка – геніальна донька українського народу

Дата: 05.03.2019 14:06
Кількість переглядів: 265

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє людство. До них належить Леся Українка. Ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю.

Тому з метою вшанування пам’яті Лесі Українки та відзначення 148 – річниці від дня народження було проведено свято «Леся Українка – геніальна донька українського народу», яке відбулося в НВК «Тур’янська ЗОШ І-ІІІ ст.» 04 березня в актовому залі школи.

Діти з великою любов’ю розповіли про життєвий шлях Дочки Прометея. Тяжко хворіючи, Леся не здавалася, прагнула радіти життю, бути сильною.

Упродовж свята прозвучало багато поезій, наприклад, «Слово, чому ти не твердая криця?», «Хотіла б я піснею стати», «Конвалія», вірш Т. Домошенко «Молитва України», а також пісні «Вечірня година», «Диво-українка», «Одна калина», які написані багато років тому, але знаходять живий відгук у наших серцях.

Досить цікавою для всіх глядачів виявилась інсценізація уривка з драми-феєрії «Лісова пісня», яка цікава кожному поколінню українців.

Леся Українка, великий поет України і жінка з трагічною долею, ввійшла у свідомість поколінь як символ незламності і боротьби.

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень