A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

У переддень Покрови Пресвятої Богородиці в Утішківській ЗОШ І-ІІ ст. традиційно відбувається урочиста посвята в козачата учнів третіх-четвертих класів

Дата: 17.10.2018 09:57
Кількість переглядів: 476

14 жовтня День українського козацтва, а також велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. В Україні його відзначають, як свято релігійне, національне, родинне. Козацтво вважало Пресвяту Богородицю покровителькою України. Саме тому, у переддень Покрови Пресвятої Богородиці в Утішківській ЗОШ І-ІІ ст. традиційно відбувається урочиста посвята в козачата учнів третіх-четвертих класів. Під час свята до молодших друзів завітав отаман з козаками і козачками. Перед посвятою юні козачата ознайомились із життям козаків, їх заповідями, побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі, а потім продемонстрували свої знання про козаків.

Наших учнів прийняли до лав козачат члени козацької ради та вручили їм клятви та символічні знаки козацько-січового товариства імені Петра Сагайдачного. Під час урочистої посвяти у козачата звучали пісні та вірші про Україну і козаків, а також було проведено конкурс-змагання «Козацькі забави», у якому взяли участь учні 8-9 класів. Свято вдалося на славу! Було дуже багато різноманітних та цікавих конкурсів на силу, спритність , рівновагу. Естафети, вікторини, перетягування каната – все це подарувало прекрасний настрій не тільки учасникам свята, а й усім присутнім.

Наприкінці заходу козачата частувалися смачною козацькою кашею – кулішем. Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

                                                        

Тимоць О.С.,

педагог-організатор

     


 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень