A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Вчіться складно говорити своїм рідним словом…

Дата: 10.11.2020 10:01
Кількість переглядів: 259

9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови. В Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ст. було організовано  ряд заходів, приурочених цій даті.

Учні 5 класу (вчитель Покінська М. І.) взяли участь у мовному турнірі «Мова єднає всіх». Дві команди позмагалися у конкурсах «Скажи без затримки», «Мовна плутанина, «Складовий аукціон», «Хвилинка», під час яких поглибили свої знання про рідну мову.

Для учнів 6 класу вчитель Руда Н. Т. та педагог-організатор Дрозд Г. Р. підготували «Подорож океаном рідної мови», у якій брали участь  команди «Барви слова», «Дивослово» та «Дивосвіт». Діти змагалися у конкурсах «Алфавітний калейдоскоп», «Віднови фразеологізми», «Шифрувальники», «Лінгвістична розминка». Переможцем стала команда хлопців «Дивосвіт».

Девятикласники відкрили для себе скарби мови, провівши з класним керівником Шмигельською Г. А. інтелектуально-мовознавчий турнір «Говоримо українською». Ведучі  декламували поезії про мову, проводили конкурси «Рідномовний відповідник», «Я – редактор», «Синонім за вами», «Одним словом», «До джерел».

45 школярів та 5 учителів взяли участь у написанні ювілейного ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, де перевірили свої знання з орфографії нашої рідної мови.

Правдивий патріот своєї країни має досконало володіти мовою рідного народу і робити все можливе для її популяризації, розвитку  та повноцінного функціонування в усіх царинах життя.

   

 

   

 

 

      

 

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень