A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Посвята в козачата

Дата: 15.10.2019 10:05
Кількість переглядів: 186

13 жовтня учні НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» відвідали Державний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви». З великою цікавістю діти слухали розповідь екскурсовода про битву під Берестечком, помолилися у дерев’яній Михайлівській церкві і віддали шану козакам, похороненим у саркофазі, у підземеллі.

Козацькі могили унікальне місце, священне для кожного небайдужого українця. Саме тут, на цих зелених луках і болотах, кілька століть назад віддали своє життя за свободу українського народу наші славні предки.

Проте найурочистіший момент для дітей була посвята  в козачата, під час якої прозвучали слова клятви з уст учнів. Вони присягнули на вірність Україні і своїй школі, вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто промовляли: «Клянусь». А на завершення свята – справжній козацький куліш.

Втомлені, щасливі і горді, що стали козачатами, діти поверталися додому і кожен повіз із собою частинку козацького духу, мужності, сміливості.

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень