A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

31 січня учні НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» зібрались на історичну п’ятихвилинку, щоб відсвяткувати 90-річчя ОУН та її провідника Степана Бандери.

Дата: 04.02.2019 10:06
Кількість переглядів: 191

Його іменем називають вулиці і проспекти, поважають і ненавидять водночас, твердо знаючи тільки те, що писали підручники з історії України. Ті, хто лишився жити на його малій батьківщині, гордо кличуть себе «бандерівцями».

 З іменем Степана Бандери асоціюється ціла епоха національно-визвольної боротьби. Він протягом 30 років був активним учасником та провідником визвольного руху, основоположником низки політико-ідеологічних, стратегічних і тактичних засад. Його громадсько-політична, організаційна та публіцистична діяльність багатогранна і дуже важлива саме сьогодні. Своє життя, талант і працю він повністю присвятив ідеалам боротьби за визволення України.

 2019 рік названо роком провідника ОУН Степана Бандери та Організації українських націоналістів. 31 січня учні НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст. –ДНЗ»  зібрались на історичну п’ятихвилинку,  щоб відсвяткувати 90-річчя ОУН та її провідника Степана Бандери.

 Бандера – символ, який будить бурхливі емоції (люту ненависть чи безмежне захоплення), що не дають спокійно проаналізувати його життя та спадщину. Він став ним ще за життя і зумів достойно нести цей тягар до загибелі. Тому залишається ним після смерті. Символом боротьби українців за свободу, яку ненавидять, або захоплюються нею.

Сташків О.Р.,  

вчитель географії

НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ»

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень