A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Безпека учнів на дорозі

Дата: 18.11.2019 10:11
Кількість переглядів: 171

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя, потрібно завжди чітко дотримуватись Правил дорожнього руху.

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у закладі з 11 по 15 листопада 2019 року пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху.

Велику увагу приділяли учителі Ковалишин Г. М., Левко М. В., Матвіїв Л. Р., Чучман Л. В. вивченню Правил дорожнього руху з учнями початкових класів, адже саме вони найменше знають про безпечне поводження на дорозі. Протягом тижня проводились хвилинки безпеки, під час яких за допомогою бесід, перегляду ілюстрацій, створення ігрових ситуацій дітям початкової школи надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор поблизу дороги. Учні ознайомилися з дорожніми знаками та їх значенням, переглянули мультфільм тітоньки Сови «Азбука безпеки на дорозі», виготовили Світлофри-Моргайлики (учні 1 класу), створили книгу «Правила для маленьких пішоходів», із цеглинок лего будували дорогу майбутнього (учні 2 класу).

Учителем основ здоров’я Ступак Л. В. підготовлено виставку інформаційних матеріалів «Правила дорожні знати повинен кожний», проведено єдиний національний урок «Безпека життя», учні 8 класу (черговий клас) Лоза Соломія та Вороновська Оксана підготували повідомлення про те, яких правил дорожнього руху треба дотримуватись.

На виховній годині "Правила дорожнього руху знай – життя зберігай!" у 6 класі (класний керівник Думанська М. В.), під час проведення гри – змагання «Розумні пішоходи» у 7 класі (класний керівник Лотошинська Н.Я.), рольової гри у 8 класі "Безпека дорожнього руху – твоя безпека" (класний керівник Возняк Н. В.) учні повторювали правила дорожнього руху, розглядали ситуації на дорогах, ділилися своїми знаннями з однолітками, розгадували загадки, виконували завдання Світлофора, пригадали види та значення дорожніх знаків, відповідали на питання вікторини, імітувати дорожні пригоди та шукали шляхи їх вирішення.

Відповідно до тематики Тижня з учнями 9-11 класів проводилися години класного керівника (класні керівники Романюк У.М., Ткачук О.Я., Масловська Л.Б.), націлені на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху. Старшокласники зробили висновок, що лише наша небайдужість до свого і чужого життя, особиста дисциплінованість може змінити ситуацію на наших дорогах.

Всі заходи під час проведення Тижня безпеки дорожнього руху пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, пізнавальним та різноманітним.

Політило М. Я., заступник директора з виховної роботи

 

   

 

   

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень