A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

«Учителем школа стоїть!». Vos eleves vous aiment! Ваші учні люблять Вас!

Дата: 28.09.2020 10:14
Кількість переглядів: 265

«Учителем школа стоїть!» Напередодні професійного свята освітян сектор освіти Буської РДА (завідувач Галина Олійник) започатковує рубрику «Учителем школа стоїть!» і запрошує всіх охочих до участі в її висвітленні (фото, есе, інформації, роздуми, проекти, репортажі, інше).

Сьогодні до Вашої уваги – розповідь про сільського учителя й учня, який за її доброї науки здійснив заповітну мрію й досяг європейських висот освіти.

Mes félicitations! Мої вітання!

J’adore mes professeurs! Я обожнюю моїх учителів!

BIENVENUE EN FRANCE! Ласкаво прошу до Франції!

 

Vos élèves vous aiment! Ваші учні люблять Вас!

Динамічна креативна, оригінальна, інтелектуальна, комунікативна – це Галина Федорівна Кравець. Це вчителька, яка завжди готова прийти на допомогу, підтримає учня, зрозуміє тонку учнівську душу. Вона – майстер своєї справи. Високі моральні якості, професійні здібності Галини Федорівни є взірцем для наслідування як для учнів, так і для колег та батьків. Її вихованці беруть активну участь у предметних олімпіадах ІІ етапу всеукраїнських предметних олімпіад та виборюють призові місця. Це нинішні вихованці Ламехова Т., Дикун Д., Ковальчук М., Крайовська Н., Бац Я., Семеренко І., Бруцяк О., Бац А., Приставська Ю. і багато інших. Життєва дорога учнів Галини Федорівни простелилася далеко за межі України. Гордиться і пишається вона вихованцем Хвощевським Русланом.

У перший клас Куткірської школи хлопчик був зарахований в 1982 році. Навчання в школі розпочав вміючи читати, писати, рахувати (самоучка). У 5 класі (1986 р.) почав вивчати французьку мову (вчитель Кравець Галина Федорівна). Руслан мав дар до вивчення іноземної мови: хороша вимова, пам’ять, наполегливість. З 6 класу Галина Федорівна почала займатися з ним додатково ( поглиблюючи знання поза програмою).

З 7 класу Руслан з учителем опанував підручник французької мови за І курс для студентів ЛДУ. Учневі все вдавалося легко, завдяки обдарованості й покликанню. Всі завдання виконував без помилок, із задоволенням. У четвертій чверті 7 класу Галина Федорівна дозволила йому проводити уроки французької мови у своєму класі. Це були уроки дублера. Руслан готувався до них з великим бажанням, добросовісно, прислухаючись до рекомендацій вчителя. У 8 класі учень вільно спілкувався французькою мовою з вчителем на перервах і після уроків. В 1990 році продовжив навчання в Красненській середній школі №1. Цього ж року у ІІ турі всеукраїнської олімпіади з французької мови посів перше місце. В лютому – перше місце в ІІІ турі, а в квітні – ІІ місце в ІV турі. В 1992 році став студентом ЛДУ факультету іноземних мов (французька філологія). За роки навчання виявляв високі знання, отримуючи підвищену стипендію. Будучи студентом, працював у «Французькому альянсі» при ЛОІППО. Після завершення навчання став студентом Сорбонни (Франція). Отримавши диплом, починає працювати перекладачем в міжнародному суді захисту прав людини в м. Страсбурзі.

Руслан одружений. Дружина – Селін – француженка, лікар. Сім’я живе в Страcбурзі, виховує сина Максима, який зараз уже навчається в коледжі. Живучи далеко від рідного дому, Руслан не забуває про свою рідну малу батьківщину, щколу, дорогу Галину Федорівну, яка побачила його талант і самовіддано розвинула. Два рази в рік він відвідує маму, яка проживає в с. Куткір, один або ж сім’єю. Лине до тих, хто ДАВ ЖИТТЯ І КРИЛА.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень