A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Чорнобиль біль і скорбота нашої землі

Дата: 26.04.2019 10:16
Кількість переглядів: 160

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

У Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ступенів 25 квітня 2019 року учні 10 класу разом з вчителем фізики Солтис О.Є. провели лінійку-реквієм «Чорнобиль біль і скорбота нашої землі». Школярі дізналися про те, що минуло 33 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Повчальною для школярів була і пісня Наталії Май «Свіча» у виконанні  Дрозд Марії та Дрозд Оксани.

Бібліотекар школи Лисак О.Я. підготувала книжкову виставку «Чорнобиль не має минулого часу» присвячену 33 річниці з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції. На виставці представлено книжки у яких описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу.

Герої Чорнобиля вже відомі всьому світові. Нехай у цей день, День Національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в думах кожного з нас співчуттям і милосердям.

Топорівська С.Л., директор школи

   

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень