A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

А чи давно ви були на справжніх вечорницях?

Дата: 13.12.2019 10:21
Кількість переглядів: 196

Там де панує неповторний дух жартів та веселих пісень, де ллється повноводною рікою мелодійна українська пісня, де парубки силою міряються, а дівчата, наче квіточки мліють від задоволення приготування вареничків та вишивання, там проходять зимовими вечорами веселі українські вечорниці.

З метою відтворення обряду 12 грудня у Ожидівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів були проведені українські вечорниці. Гості свята побачили справжнє українське дійство. Хлопці та дівчата жартували, співали, ворожили. Андріївські вечорниці не обійшлися і без калити, яка, за легендою, приносить щастя, без пана Коцюбинського і пана Калитинського. Калиту навипередки намагалися відкусити завзяті парубки. А які ж вечорниці без гадання? Таємниче ворожіння дівчат на свою долю – на чоботах, на галузках, на папірцях з іменами женихів – саме в цю ніч вважається магічним і віщує майбутнє.

Виставу підготувала класний керівник Покінська М.І. разом зі своїми вихованцями-учнями 9 класу. Директор школи подякувала усім хто доручився до підготовки такого чудового дійства.

Українські традиції живучі. Вони – навіки. Вони – мирні і щирі. Як і український народ. І дуже важливо їх берегти і розвивати.

      

 

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень