A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

У четвер, 18 жовтня, в Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ст. , в рамках роботи благодійного фонду «Галицька фундація», було організовано захист проектів на дану тему, над якими працювали учні 5-10 класів.

Дата: 23.10.2018 10:24
Кількість переглядів: 243

    Природа забруднюється, піддається руйнуванню, знищується. Чи багатьом з нас щастило бачити прозору річкову воду, чистий пісок, насолоджуватись тишею без реву моторів, дихати чистим повітрям без домішок бензину, мазуту, пестицидів? Тільки людина може зупинити природні та техногенні катастрофи, які несуть за собою безліч людських смертей. Але ми маємо пам’ятати, що Земля не належить нам. Це ми належимо Землі. 
      Ми усі дуже добре знаємо, як поводитись, щоб не нанести збитку природі, і багато говоримо про її захист. Але треба кожному почати із себе, душею відчути єдність з природою.

      Саме такі думки, які актуальні у наш час, і спонукали нас розробити  і захистити проекти «Як уникнути забруднення природи». У них – детальне прибирання пришкільної території, території села, створення бригад «зелених патрулів», які слідкуватимуть за порядком, проведення загальношкільних екологічних заходів, толок.
     У четвер, 18 жовтня, в Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ст. , в рамках роботи благодійного фонду «Галицька фундація», було організовано захист проектів на дану тему, над якими працювали учні 5-10 класів.

    Найцікавішим, найкреативнішим, на думку суддів, визнано проект команди «Юні натуралісти» (9 клас), ІІ місце – за командою «Чиста планета» (10 клас), ІІІ – зайняла команда «Зелений світ» (8 клас).

     Піднята проблема забруднення території села, школи  частково вирішена. Адже учасники проектів вже отримали  від ТзОВ «Хеммель Україна» 5 смітників, які будуть встановлені на території школи та села. Кошти на придбання фарби для сміттєвих ящиків діти зібрали, допомагаючи односельчанам по господарству: збирали яблука, чистили кукурудзу, згрібали опале листя, складали цеглу.

     Отже, ми дуже раді, що учні допомагають один одному, підтримують наші ідеї, прагнуть зробити  село чистим і привабливим. Ми закликаємо:  станьмо розумними господарями на своїй землі, і давайте будемо пам’ятати, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція, може призвести до екологічної катастрофи.

 

Ківа Анастасія, учениця 8 класу,

учасник команди «Шкільні сміттєжери»

      

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень