A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

24 жовтня 2018 учні 5-9 класів Утішківської ЗОШ І-ІІ ст. Буського району відвідали одну з найвизначніших в Україні скарбниць пам'яток вітчизняної культури і мистецтва - Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького.

Дата: 26.10.2018 10:34
Кількість переглядів: 222

      24 жовтня 2018 учні 5-9 класів Утішківської ЗОШ І-ІІ ст. Буського району відвідали  одну з найвизначніших в Україні скарбниць пам'яток вітчизняної культури і мистецтва - Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького.

       З розповіді екскурсовода діти дізнались, що музей був заснований в лютому 1905 року греко-католицьким митрополитом Андреєм Шептицьким як приватна фундація під назвою «Церковний музей» для розвитку української культури. Фонди музею налічують понад 170 000 одиниць збереження, репрезентуючи вікові традиції розвитку української національної культури.

       Предметом особливої гордості є найбільша й найповніша в Україні колекція середньовічного українського сакрального мистецтва XII-XVIII століть. Це ікони, скульптура, рукописи і стародруки, декоративна різьба, металопластика та гаптовані церковні тканини. Найбільш багатогранно у збірці музею представлена ікона XIV-XVIII ст., здебільшого з теренів Західної України. Гордістю музейної колекції є низка оригінальних творів Тараса Шевченка.

Тимоць О.С.,

педагог-організатор

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень