A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Шевченкове слово живе!

Дата: 10.03.2020 11:17
Кількість переглядів: 206

Щороку, у ці березневі дні, все світове українство вшановує пам’ять національного генія Тараса Шевченка. Низка святкових заходів з цієї нагоди відбулася і в НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.»

Мистецьку палітру Шевченківських днів вдало доповнила вистава Кобзаря “Назар Стодоля”, яка з успіхом пройшла в п’ятницю 6 березня. Поставили драму учні 9 класу: Хома – Петро Бабійчук, Назар – Микола Рачківський, Гнат – Юрій Сусол, Галя – Василина Віцькар, Стеха – Василина Сарабун, Свати – Адам Думанський, Антон Петринка, Господиня на вечорницях – Діана Сухорончак.

Юних акторів об’єднувала любов до Шевченкового слова ,тому під час вистави лунали  пісні на його вірші: «Тече вода з -під явора» «Бандуристе, орле сизий», «Сонце заходить» та інші.

І хоча п’єса, написана Шевченком у далекому 1843 році, відбиває атмосферу людських стосунків ХVІІ-го століття, вона не втрачає актуальності і в наші дні.

Уже більш як два століття немає з нами великого Кобзаря, але кожен рік ніби наближає його до нас. І ми все більше і більше впевнюємося, наскільки важливе Шевченкове слово. Поет вірив у те, що Україна стане незалежною, люди прозріють, а брехню буде знищено. І ми повинні виправдати  всі його сподівання.

Василина Сарабун, учениця 9 класу

НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.»

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень