A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Від дня Злуки цьогоріч минає 100 років. І з нагоди такої визначної події та з метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді у ОЗНЗ «Олеський ЗОШ І-ІІІ ст.» відбулися відповідні виховні заходи

Дата: 22.01.2019 11:56
Кількість переглядів: 186

         День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної республіки. Акт Злуки 22 січня 1919 року має велике значення як факт об’єднання українських земель у єдиній соборній державі і став реальним втіленням мрії українців про свою суверенну державу.

        22 січня 1990 року сотні українців узялися за руки, утворивши «живий ланцюг» від Києва до Львова, на згадку про проголошення Акту Соборності.

      21 січня 1999 року президент України видав указ про встановлення Дня Соборності України.

       Від дня Злуки цьогоріч минає 100 років. І з нагоди такої визначної події та з метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді у ОЗНЗ «Олеський ЗОШ І-ІІІ ст.» відбулися відповідні виховні заходи, серед яких – тематичні уроки історії та виховні години у 5-11класах, загальношкільна лінійка, конкурс дитячого малюнка «Моя Батьківщина», флешмоб «Разом ми – сила», круглий стіл для старшокласників спільно із селищною бібліотекою «І обнялися береги одного спільного народу». У шкільній бібліотеці влаштовано книжково-журнальну виставку «Україна – єдина країна». Також учні школи переглянули відеоматеріали про день Соборності України. 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. На довгому і тернистому шляху українського народу до заповітного ідеалу соборності злука УНР і ЗУНР – подія великого історичного значення. Відзначаючи цей день в історії України, ми засвідчуємо прагнення усіх українців жити на своїй землі в єдиній незалежній державі.  

      

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень