A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

З Україною в серці

Дата: 27.08.2019 12:17
Кількість переглядів: 219

      Понад селом, пропахлим сіном і чебрецями, пливе церковний передзвін, скликає на Службу Божу в честь Дня незалежності. Любов до України з’єднала в одну велику родину всюдисущих сільських трудівниць і сивочолих господарів, учасників АТО, батьків і діточок. Молилися за наших захисників, за мир і Україну.

     Отець Степан Собків у своїй проповіді наголосив на тому, що «Божа благодать для України росте з кожної доброї справи, з кожної відмоленої молитви. Хай кріпость – дар Святого Духа робить нас сильними, щоб закріпити рідну державу для майбутніх поколінь».

     Урочистою ходою Пам’яті усі ідуть до символічної могили «Борцям за волю України». У скорботній молитві згадуємо усіх героїв, які віддали своє життя за Україну. Вони згасли, як зорі, від тортур у більшовицьких тюрмах, повмирали у снігах Сибіру. Вони повинні жити у нашій пам’яті.

     Горять поминальні свічки, діти несуть до могили квіти вдячності.

     До присутніх звертається з вітальними словами сільський голова В.С. Колещук. У них відчувається гордість за невелику, але згуртовану, духовно багату громаду рідного села.

     У народному домі «Просвіта» відбувся святковий концерт, який підготували директор народного дому Надія Беднарчук і художній керівник Ольга Мисак. Учні місцевої школи дарували свою любов і пісні неньці-Україні. Щедрими оплесками глядачі нагородили учнів 7-9 класів за майстерно виконані бальні танці (керівник Мар’яна Козел). Співав народний ансамбль «Джерело», співав серцем, від душі.

     Хай Господь дасть нам мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі, бо в кожному  з нас живе у серці Україна.

Любов Гудзь, директор школи

    

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень