A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Величне свято – Великдень

Дата: 04.05.2019 12:20
Кількість переглядів: 469

      З усіх великих празників нашого церковного року найбільш урочистий і радісний — Великдень. Кожен із нас із невимовною радістю чекає свята, яке є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, яке дає нам надію на життя вічне.

       Тож з метою ознайомити учнів з народними традиціями та святами через фольклор та народознавство; виховувати почуття причетності до прадавньої культури нашого народу, днями в Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд  виховних заходів, у яких взяли активну участь учні 1-11 класів.

           Учитель християнської етики Москва Н. Б. разом з учнями 10 класу підготували  вісник «Страсті Христові», під час якого пригадали про традиції та повір’я українців, що стосуються кожного дня останнього тижня перед Великоднем, навели цікаві факти про свято, історію його походження. Учасники гуртка «Юний художник» (керівник вч. обр. мист. Якимів Г.М.) оформили виставку робіт «Великодній настрій» з вишитих рушників, писанок розмальованих та з бісеру, листівок, плакатів, малюнків та провели майстер-клас з писанкарства «Сяду я скраєчку – розпишу яєчко». Гуртківці розповіли й про те, у чому полягає різниця між крашанкою, писанкою, крапанкою, дряпанкою та мальованкою, про особливості писанкарства. У кожному класі, згідно розкладу, пройшли виховні години «Великдень: традиції світу». Та найактивніше  школярі долучилися до  участі в благодійній акції «Великодній кошик захиснику України», зібравши воїнам понад 80 пасок та інших великодніх смаколиків, малюнків, оберегів.

      Окрасою церковного подвір’я стала Великодня красуня-писанка, яку напередодні виготовили учасники освітнього процесу, оздобивши її віночками з самшиту, різнобарвними метеликами та весняними об’ємними квітами з органзи.

        Саме такі заходи вчать дітей бути гордими за те, що вони українці, берегти, вивчати та цінувати звичаї та обряди пращурів.

        З Великоднем Нас!

Дрозд Г.Р., педагог-організатор

 

   

 

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень