A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Тиждень народознавства в Соколянській школі

Дата: 21.02.2020 17:33
Кількість переглядів: 683

У рамках тижня народознавства у НВК “Соколянська ЗОШ I-II ст. - ДНЗ» пройшло ряд заходів. Серед них – відкритий урок з трудового навчання у 6 класі за темою «Технологія виготовлення вишитих виробів. Українська вишивка. Орнамент та його види. Символи в українській народній вишивці» (вчитель Затхей Галина Дмитрівна).

Метою уроку було ознайомити учнів із українською вишивкою, надати відомості про використання вишивки, розвивати естетичний смак, бажання творити прекрасне, виховувати любов до праці, повагу до народних традицій.

Учням він запам’ятався тим, що проходив у шкільному музеї історії та етнографії с. Соколя (керівник Дубас Оксана Миколаївна), бо саме там можна справді поринути у світ вишивки.

Також у музеї для учнів 5-9 класів класними керівниками проведені виховні години “Мій край – моя історія жива”.

З метою передати учням споконвічні народні традиції етнічного вишитого одягу, поглиблення інтересу відвідувачів музею до українських традицій, особливостей духовної та матеріальної культури відбулася екскурсія в шкільний музей для учнів 8-9 класу «Свята сорочка вишивана – це оберіг і захист мій», яку провела вчитель історії та правознавства, керівник шкільного музею Дубас О.М.

Протягом тижня у школі діяла бібліотечна виставка «Мандрівка в глибину народних звичаїв», яку підготувала шкільний бібліотекар Поцілуйко О.Я.

У результаті така музейна діяльність залишає в дитини, по-перше, яскраве враження про факти, які їй розповідали, і сприяє розвитку пам'яті. По-друге, розвиває навички критичного мислення та вміння висловлюватись – саме вони формуються в діалозі. По-третє, викликає повагу та інтерес до старовини – такі важливі у нашому сучасному світі.

А ще – дає відчуття приємного і пізнавального спілкування, що робить дитину поціновувачем музею і формує нові позитивні враження про діяльність і важливість цих закладів освіти та культури.

Наш шкільний музеї вміє подарувати справжні і сильні емоції, треба тільки захотіти їх пережити. І найкраще це робити – разом з дітьми.

Оксана Кошарецька, заступник директора з НВР

 НВК “Соколянська ЗОШ I-II ст. - ДНЗ»

Фото без опису   Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису    Фото без опису   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень