A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

В День пам’яті Героїв Крут в Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ст. з метою формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого пройшли такі заходи: учнівська  відеоконференція «Над Крутами сніг і пронизливий вітер

Дата: 30.01.2019 12:35
Кількість переглядів: 233

        29 січня – трагічна сторінка в історії  України. 101 рік тому 300 українських студентів вийшли біля села Крути Ніжинського району на Чернігівщині проти більшовицької армії зі Сходу.

      Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Бойовий наказ наша молодь виконала: затримавши наступ чотирьох тисяч вояків, надісланих Москвою, героїчні оборонці Крут виграли принципові для Української Народної Республіки чотири дні.

       В День пам’яті Героїв Крут в Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ст. з метою формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого пройшли такі заходи: учнівська  відеоконференція «Над Крутами сніг і пронизливий вітер у січні ридає, голосить, гуде», яку підготували учні 9 класу з учителем історії Рудою Н. Т. та педагогом-організатором Дрозд Г. Р.

       У кожному класі, згідно графіку, пройшли години спілкування «Коли стають до зброї діти – народ цей не  перемогти!» Бібліотекарем Лисак О. Я. була оформлена книжкова виставка в бібліотеці «Герої України».

       Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі, героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

    

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень