A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Маки пам’яті

Дата: 08.05.2019 12:36
Кількість переглядів: 179

7 травня 2019 р. у НВК «Петричівська ЗОШ І-ІІ ст.» відбувся урочистий захід «Маки пам’яті», який підготували учні 7 класу разом із класним керівником Дацюк І.Г.

День пам’яті та примирення – урочистий день в Україні, який відзначають 8 травня, як символ перемоги над нацизмом.

Згідно наказу Президента України відзначення Дня пам’яті та примирення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму».

Адже саме червоні маки – символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та гине на сході України у боротьбі за незалежність. Кожен учень школи виготовив мак, який символізує спомин за жертвами усіх збройних конфліктів у світі. Усі мали можливість переглянути презентацію «Пам’ятаємо, перемагаємо».

Завершальним і зворушливим було слово директора школи Петришин С.Г: «Безперечно, ці дні – це наша історія, яку ми маємо шанувати і берегти. А відтак, схилити голови перед пам’яттю загиблих воїнів та вклонитися живим учасникам героїчних подій, подякувати їм за великий подвиг в ім’я миру та життя».

   

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень