A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Вчительська проща «Духовні перлини Давнього Галича»

Дата: 10.10.2019 10:37
Кількість переглядів: 249

09 жовтня 2019 року відбулася проща вчителів християнської етики ЗЗСО Буського району. Вчителі ознайомилися з храмовою культурою та історичними місцями Давнього Галича, відвідали Святодухівську церкву в м. Рогатин, приклонилися до чудотворної ікони і взяли участь у Молебні до Крилоської Богородиці. Учасників поїздки вразив своєю величчю і неповторністю найстаріший в Україні білокам’яний храм Святого Пантелеймона (ХІІ ст.) в с. Шевченкове, а вишуканістю і красою – церква Різдва Христова (ХVІ ст.) у м. Галич. Педагоги відвідали літописну Галичину могилу і Княжу криницю, невичерпне джерело з цілющою водою, до якого прикладалися вустами князі та ратники перед битвами, здобували силу немічні.

В усіх відвіданих учителями місцях відчувається подих століть, віють вітри визвольних змагань мужніх князів і непереможне бажання українського народу увіковічнити свою історію і уберегти духовні святині.

Учителів у поїздці-прощі супроводжував о. Юрій Годісь, настоятель церкви святого Миколая с.Новосілки, а екскурсію про історію Давнього Галича провів Шимків Михайло Степанович, головний спеціаліст відділу освіти Буської РДА.

Світлана Лабінська, методист РІМЦ

відділу освіти Буської РДА

      

 

      

 

   

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень