A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

у п'ятницю, 23 листопада 2018 року, в НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка» день розпочався з першого уроку пам'яті «Жнива скорботи».

Дата: 26.11.2018 12:48
Кількість переглядів: 183

Про Голодомор дітям говорити нелегко, але говорити потрібно обов'язково. Тому у п'ятницю, 23 листопада 2018 року, в НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка» день розпочався з першого уроку пам'яті «Жнива скорботи».

Класні керівники підготували для своїх учнів презентації, відеоролики та цікаві публікації, документи та свідчення очевидців про жахливі роки голодоморів та їх наслідки для українського народу. А вчитель історії Людмила Михайлівна Юрко провела відкритий урок-конференцію «Свіча милосердя у пам'яті українських сердець». Учні зачитували історичні довідки та документи про тогочасні події, які підготували заздалегідь. На урок до учнів 5-А класу завітали очільник Буського району Петро Степанович Мороз, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Петрівна Сай, начальник відділу освіти Галина Михайлівна Олійник, директор НВК Ольга Степанівна Антонишин та класний керівник 5-А класу Ірина Михайлівна Гриненко. Вони взяли активну участь в обговоренні історичних подій та поділилися спогадами своїх родичів  про голодні роки. Атмосферу трагічного минулого підкреслювало оформлення аудиторії, фото та відеоматеріали  та музичний супровід уроку. Вшанували пам'ять заморених голодом хвилиною мовчання та вогнем скорботної свічі.

   Цей день пам'яті – унікальна нагода всім: дітям, батькам, вчителям, політикам, громадським діячам – замислитися над цією трагедією, над ґеноцидом українського народу, аби уникнути трагічних сторінок історії.

  

  

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень