A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

6 вересня 2018 року на базі НВК «Буська ЗОШ Іст.-гімназія-інтернат ім. Є.Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка» відбулося урочисте відкриття центру військово-патріотичного виховання молоді при Буському Будинку дитячої та юнацької творчості.

Дата: 07.09.2018 12:55
Кількість переглядів: 249

6 вересня 2018 року на базі НВК «Буська ЗОШ Іст.-гімназія-інтернат ім. Є.Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка» відбулося урочисте відкриття центру військово-патріотичного виховання молоді при Буському Будинку дитячої та юнацької творчості. Центр створено за ініціативи координаційної ради при Буській райдержадміністрації та підтримки відділу освіти. Мета створення центру – виховання любові до рідної землі, гордості за державу, готовність до захисту кордонів України, поглиблення знань старшокласників із військової справи, удосконалення вмінь стрільби з навчальної зброї.

В урочистостях взяли участь голова Буської РДА Мороз П.С,, заступник голови Буської РДА Сай Т.П., заступник голови районної ради, учасник АТО Фурда Р.Я., представники Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Львівського ліцею імені Героїв Крут, Львівського прикордонного загону, Львівського окремого ремонтно-відновлювального полку м, Золочева, Навчального центру Національної гвардії України, 16-ої окремої бригади армійської авіації «Броди», Львівського обласного військового комісаріату, учасники АТО, Буський районний військовий комісар Ігор Томачук, учасники АТО, волонтери, начальник відділу освіти Олійник Г.М., методисти РІМЦ відділу освіти, вчителі предмету «Захист Вітчизни».

Очільники району, військові звернулися до старшокласників, пластунів і громадськості із закликом любити Батьківщину і в мирний час, і в час воєнного лихоліття, бути готовими до її захисту від агресора у будь-яку годину. Учні шкіл м. Буська і пластуни поклали квіти до пам’ятного знака Небесній Сотні, пам’ять про полеглих вшанували хвилиною мовчання. Першокласники гімназії випустили в небо жовто-блакитні кульки, символ дитячих мрій про мир на всій Землі.

Представники Навчального центру Національної гвардії старший лейтенант Петро Петрук і лейтенант Михайло Нестюк провели для старшокласників Урок мужності, розповіли про умови вступу та навчання для здобуття військової професії, продемонстрували документальні фільми про будні в українському війську та забезпечення української армії сучасною технікою та зброєю.

Учасники свята мали змогу оглянути навчальну кімнату центру, постріляти в тирі,  зробити на згадку світлини з військовими а також скуштувати страви військової польової кухні.

Володимир Вікторович Луженцов, керівник гуртка військово-патріотичного виховання учнівської молоді, висловив щиру подяку районній адміністрації, відділу освіти, командуванню військових частин м. Львова, Бродів і Золочева, дирекції Буської гімназії, волонтерам, місцевим підприємцям і всім, хто долучився до відкриття центру.

 

Лабінська С.С.,

методист районного

інформаційно-методичного центру

відділу освіти Буської РДА

       

        

        


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень