A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

«Учителем школа стоїть!» УЧЕНЬ, УЧИТЕЛЬ, ВОЇН

Дата: 01.10.2020 12:56
Кількість переглядів: 376

Кілька рядків з біографії: у сім»ї Миколи та Ольги Гнидиних 30 січня 1987 року (село Поселянівка Олександрійського району Кіровоградської області народився син Микола. Потім їх життєвий  шлях проліг на Львівщину, у село Брахівка Буського району. Тут і зростав допитливий хлопчик, який згодом закінчив Брахівську початкову школу, яку очолювала й учителювала Ільчик Галина Василівна.

Крокуючи сходинками знань, був успішним учнем і в Соколівській середній школі, яку закінчив у 2004 році. Маючи класним керівником творчого педагога Ладику Уляну Миколаївну, і собі обрав неспокійну професію вчителя, ставши учнем Бродівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича, де отримав базову вищу освіту за напрямом підготовки «Педагогічна освіта» та здобув кваліфікацію бакалавра (вчитель трудового навчання). І знову – рідна школа, робота за обраним фахом, заочне продовження навчання у Тернопільському національному університеті імені Володимира Гнатюка. Який також успішно закінчив і отримав   повну вищу освіту за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Трудове навчання», здобувши кваліфікацію учителя трудового навчання, автосправи, креслення і безпеки життєдіяльності.

Шлях учителя. З приходом у Соколівську школу Микола Миколайович активно включився у складний навчально-виховний процес. Впевнено і вдало почав використовувати ІКТ, щоб допомогти дітям ґрунтовно і швидко освоїти нові знання. І вони полюбили молодого спеціаліста. Захоплювались і наслідували його. Вчитель легко влився  в педагогічний колектив, який ще зовсім недавно навчав його самого. Став користуватись повагою і заслуженим авторитетом серед колег-педагогів. 3 2010 року Гнидин М.М. був призначений ще й на посаду педагога-організатора. Під його керівництвом шкільна дитяча молодіжна організація «Сокіл» набула нового дихання. Її учасники рейтингово презентувались на районному семінарі відповідальних за виховну роботу та  представників учнівського самоврядування у Львівському обласному будинку вчителя та департаменті освіти і науки Львівської ОДА. За ініціативної участі Миколи Миколайовича школа приєдналась до громадсько-активних шкіл України. У Соколівській сільській школі учні розпочали випускати цікаву й змістовну, кольорову  друковану газету «Пульс», яка впродовж трьох років успішно презентувалась на львівському обласному конкурсі друкованих видань. Учні завжди підтримували заходи, організовані педагогом, який став для них надихаючою особистістю для здійснення корисних справ. У 2012 році Микола Гнидин переходить на роботу в «Барком», але не пориває зв’язків із школою. Ще рік він підставляв плече редколегії у випуску «Пульсу» і, будучи керівником гуртка, допомагав порадою, ініціативою і педагогам, і школярам.

Воїн. Коли схід України опинився у вогні російської агресії, учитель-патріот, який виховував сільських учнів на засадах національного патріотизму й відданості рідній Вітчизні, не вагаючись,  став на її захист, будучи призваним у 2014 року у лави ЗЗСУ  за контрактом. Про його самовіддану службу в АТО писалося в газетах «День», «Воля народу». Вчителю Миколі Гнидину довелося пройти через смертоносні смерчі Дебальцева й інші точки війни, відчувати біль втрати бойових побратимів, навічно закарбувати у пам’яті їх імена, допомагати живим. Нагороджений державним відзнаками.  Після демобілізації продовжує працювати на «Баркомі», підтримуючи тісні зв’язки зі школою. Одружений, разом з дружиною виховують двох синів, проживаючи у старовинному Львові. Честь і слава Тобі, Вчителю!

   

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень