A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Як зробити урок зарубіжної літератури цікавим?

Дата: 05.03.2019 13:05
Кількість переглядів: 188

      Це питання обговорювали вчителі зарубіжної літератури ЗЗСО Буського району під час семінару-тренінгу, що відбувся 04 березня 2019 року на базі НВК «Буська ЗОШ І ст.- гімназія-інтернат ім. Є.Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка».

       Методист РІМЦ Світлана Лабінська розповіла про актуальні проблеми методики викладання літератури в контексті Нової української школи, про освітні сайти, які надають інформаційну допомогу  у підготовці до уроку та реалізації плану професійного розвитку вчителя а також про нові формати книг та форми їхньої рекомендації читачам.

  Про інноваційні методи, які заохочують учнів до читання художніх творів, роблять урок зарубіжної літератури справді цікавим, розповіла Оксана Ткачук, учитель зарубіжної літератури Заводської ЗОШ І-ІІІ ст. Вчитель продемонструвала методику  виготовлення лепбука та створення сторінки письменника в соціальних мережах.

  Марія Жук, учитель зарубіжної літератури Побужанської ЗОШ І-ІІІ ст. провела майстер-клас із вивчення поезії Данте, Петрарки і Шекспіра, запропонувала присутнім власні поезії та ілюстрації до творів відомих класиків, ознайомила з фрагментами уроків.

 Учасники семінару охоче взяли участь в обговоренні новітніх методів викладання зарубіжної літератури, зокрема поезії у старших класах.

 Голова районного методичного об’єднання Марія Гулка проаналізувала участь шкіл району у Всеукраїнській грі із зарубіжної літератури «Sunflower».

 Вчителі щиро вітали вчителя зарубіжної літератури  ОЗНЗ «Красненська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1» Валентину Лотоцьку із вступом до Спілки письменників України.

 Педагоги переконані, якими сучасними не були б методи проведення уроку літератури, найважливішим інструментом залишається слово вчителя, його любов до учня і улюбленої справи.

                                         

                                                      Світлана Лабінська, методист районного інформаційно-методичного центру

 відділу освіти Буської РДА

      

      


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень