A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Андрію, Андрію, на тебе коноплі сію!

Дата: 16.12.2019 16:50
Кількість переглядів: 194

З давніх-давен Україна славилася своїми традиціями та обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу.

Одна із сторінок молодості наших матерів та бабусь ожила на сцені актової зали НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.». Вечір на передодні цього свята вважався чарівним, а ніч – доленосною. Великі Андріївські вечорниці підготували і провели  учні 9 класу разом із своїм класним керівником Беднаровською Н. І. Господинями свята були Віцькар Василина та  Сподарик Діана, які частували усіх присутніх солодощами, виготовленими  власними руками. Глядачі стали свідками жартів та розваг, ворожінь наших предків, старовинних звичаїв та народних пісень. На сцені  ожили герої повісті «Кайдашева сім’я» Карпо та Лаврін, які обирали собі дівчат, Стецько та Уляна із п’єси «Сватання на Гончарівці». Звеселяли душу пісні та жарти, зацікавили різноманітні ворожіння «на судженого». Ну і, звичайно, не обійшлося  без калити, де хлопці показали свою спритність.

Міцний наш рід, жива у ньому пам'ять про минуле. Тож бережімо цю прекрасну невичерпну скарбницю. У ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня.

Віцька Василина, учениця 9 класу

НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.»

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень