A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Єднаймо Україну Шевченковим словом!

Дата: 10.03.2020 13:58
Кількість переглядів: 237

6 березня 2020 року очільниця сектору освіти Галина Олійник, методисти районного інформаційно-методичного центру, освітяни та школярі ЗССО Буського району, вихованці та наставники Буського БДЮТ, учні та викладачі Буської та Олеської дитячих музичних шкіл взяли участь у святкуванні 206-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка. Урочистості та церемонія покладання квітів до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю відбулися за участю голови Буської РДА Олега Коваля, заступника голови Буської районної ради Романа Фурди і мера міста Ростислава Сліпця.

Святковий концерт розпочався зі священного Тарасового «Заповіту» у виконанні Народної хорової капели «Освітяни» та пісень на слова поета. Художньому керівнику і диригенту Марії Дорош вручено відзнаку за перемогу хору у патріотично-просвітницькому проєкті Бущини «Код нації». Таку ж нагороду  одержав вокальний колектив педагогів Олеської дитячої музичної школи «Перевесло» (керівник Лариса Горбенко).

Учасники концерту насолоджувалися професійним виконанням інструментальних творів, мелодикою ліричних пісень на слова Шевченка, запальним українським гопаком у виконанні учасників Народної хореографічної студії «Арніка» (керівник Андрій Діяк), співом юних бандуристів.

Шевченкові думи, його полум’яні слова про боротьбу за світлу долю трудового люду, його гнів на поневолювачів  українського народу і світлі мрії про вільне життя в Україні актуальні і сьогодні, вони звучали у виступах талановитих читців творів геніального пророка (керівник Марія Камінська) і в уривках безсмертної поеми «Кавказ», яку виконали учасники хору духовної пісні (керівник Олександр Зеліско).

Заклик схаменутися, припинити кровопролиття і ненависть прозвучали у пісні «Я ненавиджу війну» у виконанні Максима Сая, учня ОЗНЗ «Буська ЗОШ І-ІІІ ст. №1».

Шевченкове слово важливе кожному з нас, як потужна енергія, накопичена багатьма поколіннями і сконцентрована у пророцтвах поета, що здатні об’єднати суспільство перед новими викликами часу. Шевченко був і залишається духовним батьком українського народу.

Світлана Лабінська, методист РІМЦ

сектору освіти Буської РДА

  

 

   

 

   

 

   

   

 

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень