A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

29 січня 2019 року, у День пам'яті героїв Крут, в НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка» відбувся День патріота.

Дата: 30.01.2019 14:43
Кількість переглядів: 198

     29 січня 2019 року, у День пам'яті героїв Крут, в НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка» відбувся День патріота.

     Зранку стартувала акція «Пам'ятай про героїв Крут. Будь гідним їхнього подвигу», під час якої учні розміщували і поширювали у соцмережах банери про трагедію під Крутами 29 січня 1918 року.

     У фойє біля тематичного панно розмістили поминальний столик з лампадкою, образом Покрови і текстом молитви за загиблими під Крутами, біля якого вчителі, учні та їх батьки мали можливість помолитися за душі загиблих героїв.

      Після уроків педагог-організатор Світлана Вахтангівна Мащак та члени секцій «Літописець» і «Видатні постаті рідного краю» провели відкрите засідання клубу «Ми – українці» «Героям Крут присвячується…» Старшокласники повернули глядачів у буремні важкі 1917-1918 роки, провели хронологію бою під Крутами, коли на захист української державності виступили 300 патріотично налаштованих юнаків і загинули… в ім'я ідеї, в ім'я Батьківщини. Підкреслили суть трагедії пісні «Балада про Крути», у виконанні хлопців 6(10) класу, та «Калинова балада» про матір, яку заспівала Лілія Якимів (6(10) клас). Заплакав зал, заплакала скрипка в руках учениці 5-А(9) класу Анастасії Гачкевич. Виступ супроводжувався відеороликами, кадрами художнього фільму про бій під Крутами, класичною музикою. На поминальному столику біля чорної хлібини дівчата запалили свічі скорботи, а героїв, що загинули у боротьбі за волю і кращу долю України вшанували хвилиною мовчання. Було проведено аналогію подій 1918 року із подіями сучасного збройного конфлікту. На засіданні виступив заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділення Буського районного комісаріату Володимир Омелянович Мащак, який зазначив, що захищати Батьківщину – це почесний обов'язок, але краще жити у мирі і злагоді. Директор НВК Ольга Степанівна Антонишин  подякувала усім, хто долучився до підготовки та проведення заходу і висловила побажання, щоб усі були щасливими у вільній, сильній і незалежній Україні.

     У бібліотеці Галина Михайлівна Квасниця оформила літературно-публіцистичну виставку «Армія нескореної України », зі змістом якої можна буде ознайомитися ще до кінця тижня.

     Учні та вчителі у цей день почепили на одяг стрічки патріотичних кольорів на знак пам'яті про героїв Крут.

     Кров пролита в обороні рідної землі не просихає, вона запалює все нові серця до боротьби! Пам’ятаймо про Крути.

     

      

      


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень