A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Депортація кримських татар: позбавлені Батьківщини

Дата: 21.05.2019 14:46
Кількість переглядів: 175

Щорічно 18-20 травня в Україні проводяться меморіальні заходи із вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

20 травня у НВК «Петричівська ЗОШ І-ІІ ст.» вшанували 75 річницю жертв геноциду кримських татар. Педагог-організатор Король М.А розповіла присутнім про трагічні події 1944 року, коли корінний народ Криму за наказом Й.Сталіна вислали за межі півострова в Середню Азію і віддалені райони Росії. Депортація татар – це не просто переселення, а знищення, геноцид народу. Також, було звернуто увагу на те, що події 2014 року стали новим викликом для кримськотатарського народу та України.

Учні 6-9 класів переглянули документальний фільм «Хайтарма», у якому розповідається про кримськотатарського льотчика Амета-Хан Султана. У фільмі діти побачили страхіття депортації, сотні вбитих і заморених голодом.

18 травня для нас – це не тільки день жалоби, це день консолідації усіх тих, хто належить до цивілізованого суспільства, хто не бажає підкорятися агресору, хто залишається стійким і нескореним.

Король М.А.,

педагог-організатор

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень