A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

В рамках Тижня правових знань 12 грудня в ОЗНЗ "Красненська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1" лікар Буської ЦРЛ Цюрко Ірина провела лекцію "Туберкульоз".

Дата: 14.12.2018 14:49
Кількість переглядів: 209

В рамках Тижня правових знань 12 грудня в ОЗНЗ "Красненська ЗОШ І-ІІІ ступенів 1" лікар Буської ЦРЛ Цюрко Ірина провела лекцію "Туберкульоз". 

Учні 6-11 класів та вчителі дізнались багато нового та зламали стереотипи про це захворювання.

Туберкульоз — це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу, котре передається переважно повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової. Туберкульоз, у більшості випадків, уражає легені, але захворювання може ушкодити будь-який орган, наприклад: нирки, хребет, мозок, лімфатичні вузли, кишечник, шкірні покриви, статеві органи тощо.

Учні дізнались про ознаки туберкульозу, про те, що туберкульоз тривалий час розвивається в організмі людини без будь-яких зовнішніх ознак. У цей період мікобактерія туберкульозу, яка потрапила в легені, починає розмножуватись в легенях або інших органах, а імунна система намагається зупинити, або сповільнити цю агресію. Коли ступінь ураження органу набуває значних розмірів, людина починає відчувати нездужання, у неї спостерігаються такі симптоми: кашель, що триває понад 2-3 тижні;
рясне потовиділення вночі; слабкість; безпричинна втрата ваги; підвищення температури тіла до 37 і більше градусів без видимої на те причини, що триває понад тиждень.

За наявності хоча б декількох з перерахованих вище симптомів лікар порадила звернутися до дільничого лікаря за місцем проживання для обстеження на туберкульоз.

Також п.Ірина наголосила, що групою ризику є діти до 5 років, ВІЛ-інфіковані, наркомани та курці, онкохворі а також ті, хто протягом тривалого часу вживають антибіотики. 

В наш час важливо мати доступ до інформації про різні захворювання, адже наше здоров'я найважливіше!

Ірина Дусан,

педагог-організатор

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень