A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Патріотичний урок в ОЗНЗ «Красненська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

Дата: 22.05.2019 14:57
Кількість переглядів: 248

21 травня Степан Сольчаник та Роман Фурда провели для учнів 8-10 класів ОЗНЗ патріотичний урок про вдячність за те, що війну ми зараз бачимо лише по телевізору. Пан Степан розповів про проект "Захисник Вітчизни" та його засновників.

Зустріч почалась з розповіді про національно- визвольну війну під проводом Богдана Хмельницького, битву під Берестечком, яка була програшною для нашої держави, але вважається однією з найвідоміших битв козацького війська. То чому ж ми такої слави надаємо програшній битві?

В народі кажуть: "На два українці – три гетьмани".

Пан Степан розповів, що битва під Крутами показує героїчний подвиг, вартий уваги та вшанування. Але і ця битва була програшною. І знову ж таки, чому щороку ми згадуємо полеглих у цій битві?

Насправді в той період в Україні було багато перемог, одна з них – кримський похід полковника Болбочана, війська якого зайняли Крим, захопили Чорноморський флот. Ця битва показала силу та тактичну підкованість наших співвітчизників. Чому ж тоді ми про це не знаємо?

Висновок напрошується сам: через втрату державності, окупацію, ген переможця у нас притуплений.

Згадали також про підпілля, яке боролось з більшовиками на Сході – Холодноярську республіку.

Герої Небесної Сотні – переможці, герої, які свідомо поклали в бою свої життя за зміни в країні. Світла, яскрава сторінка в історії України.

Роман Фурда звернув увагу на те, що зараз ми живемо спокійно і добре, дякуючи тому, що там хтось професійно робить свою роботу. Хтось це воїни. Воїни, а не солдати, бо солдати – це ті, що помирають від куль, а воїни це ті, що помирають на шляху до своєї мети. Ті, хто зараз воює на Сході, раніше жили так як ми, не вміли користуватися зброєю, не вчити тактики бою, тому що було не модно служити в армії.

На жаль, в 2014 році її готові були захищати не всі, але зараз ситуація зовсім інша. Захищати країну треба і духовно, і фізично, бути скульпторами себе. Адже з таким потужним поколінням воїнів ми зможемо протистояти ворогу і бути набагато успішнішими. А в скорому часі здобудемо свою повну незалежність. Підсумовуючи спікери побажали, щоб ми не піддаватись впливу історії, і це дасть нам змогу дати відсіч ворогу.

Також гості подарували нашій школі  стенди для у комплектування кабінету Захисту Вітчизни, за що ми їм дуже вдячні.

Дусан Ірина Романівна,

педагог-організатор

      

         


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень