A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

В ОЗНЗ «Красненська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» з 11 по 14 грудня традиційно, згідно з планом роботи школи проводився Тиждень правових знань.

Дата: 14.12.2018 15:04
Кількість переглядів: 224

Діти – одна з найбільш вразливих категорій населення, схильна до роздратування, агресії, апатії, депресії, некерованих вчинків. Тому, з метою попередження підліткової злочинності, уникнення конфліктних ситуацій у школі та сім’ї. В ОЗНЗ «Красненська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» з 11 по 14 грудня традиційно, згідно з планом роботи школи проводився Тиждень правових знань.

         Протягом тижня класні керівники провели близько 25 виховних годин.  Соціальний педагог Сторонянська І.І. та практичний психолог Замоцька Н.В.  спрямовували свою роботу на подолання складних проблем у вихованні учнів, уникнення негативних явищ, що мають згубний вплив на дітей та підлітків, проводили анкетування та тести на правову тематику.

Цікавими та змістовними були виховні години на теми: «Діти мають право» (8-А клас, кер. Салабай Ю.Ю.), «Пустощі та кримінальна відповідальність» (5-А клас, кер. Дусан І.Р.), «Правова культура – міцність держави» (10-Б клас, кер.Волошин С.Б.), «Твої права та обов’язки» (3-В клас, кер. Дацко Ю.І.), «Чи є права та обов’язки у дітей?» (3-Б клас, кер. Юхима Р.Я.), «Пустощі і відповідальність» (5-В клас, кер. Чучман С.М.), «Я маю право» (3-А, кер. Кобзаренко Н.М.), «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» (7-Б, 9-Б, кер. Магера І.І., Ярема В.Є.) та ін.

Повчальною для учнів 9-11 класів була зустріч з інтегратором Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги п.Іваном Закалою 11 грудня. Старшокласники переглянули документальний фільм «Джамала» про переможницю Євробачення. Фільм розповів про шлях кримськотатарської співачки до перемоги на «Євробаченні-2016», дізнались, що стоїть за успіхом, чим доводиться жертвувати, в тому числі й емоційно. Цей фільм показав шматочок життя артистки, яка має своє бачення творчості, яка має свій шлях і впевнено рухається ним, поєднуючи бажання створювати музику, яка подобається їй і людям, з необхідністю «таранити» перешкоди, щоб цю музику хтось почув.

Також п. Закала обговорив з учнями ситуації, в яких були утиски прав кримських татар, наголосив на незаконності таких дій, бо вони суперечать Декларації прав людини. 

В рамках Тижня правових знань лікар Буської ЦРЛ Цюрко Ірина провела лекцію "Туберкульоз". 

Учні 6-11 класів та вчителі дізнались багато нового та зламали стереотипи про це захворювання.

Туберкульоз — це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу, котре передається переважно повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової. Туберкульоз, у більшості випадків, уражає легені, але захворювання може ушкодити будь-який орган, наприклад: нирки, хребет, мозок, лімфатичні вузли, кишечник, шкірні покриви, статеві органи тощо.

Учні дізнались про ознаки туберкульозу, про те, що туберкульоз тривалий час розвивається в організмі людини без будь-яких зовнішніх ознак. У цей період мікобактерія туберкульозу, яка потрапила в легені, починає розмножуватись в легенях або інших органах, а імунна система намагається зупинити або сповільнити цю агресію. Коли ступінь ураження органу набуває значних розмірів, людина починає відчувати нездужання, у неї спостерігаються такі симптоми: кашель, що триває понад 2-3 тижні, рясне потовиділення вночі;
слабкість; безпричинна втрата ваги; підвищення температури тіла до 37 і більше градусів без видимої на те причини, що триває понад тиждень.

За наявності хоча б декількох з перерахованих вище симптомів лікар порадила звернутися до дільничого лікаря за місцем проживання для обстеження на туберкульоз.

Також п. Ірина наголосила, що групою ризику є діти до 5 років, ВІЛ-інфіковані, наркомани та курці, онкохворі а також ті, хто протягом тривалого часу вживають антибіотики. 

«Від народження ви маєте певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх ви повинні знати й реалізовувати щодня. Але пам'ятайте: ваші права не повинні порушувати права інших. З часом у вас збільшиться обов'язків і відповідальності. Існують закони, які визначають ваші обов'язки, ви мусите їх знати. Незнання закону не звільняє вас від відповідальності за ваші вчинки, дії або бездіяльності." Саме так розпочали для 6-х класів ОЗНЗ "Красненська ЗОШ І-ІІІ ст.№1" виховний захід "Твої права – твій захист" соціальний педагог Сторонянська І.І. та практичний психолог Замоцька Н.В.

З учнями 6-их класів обговорили їхні права та обов'язки, правила толерантності, та права і методи запобігання насиллю. Учням роздали буклети — правові орієнтири для кожної дитини.

Насиченим видався цьогоріч Тиждень правових знань. Сподіваємось, діти не тільки зрозуміли свої права, але й вивчили свої безпосередні обов’язки.

   

   

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень