A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

13 листопада 2018р. відбувся семінар бібліотекарів і відповідальних за бібліотечні фонди шкіл Буського району на базі НВК «Буська ЗОШ І ст. – інтернат-гімназія ім. Є. Петрушевича при ЛДУ ім. І. Франка».

Дата: 13.11.2018 14:00
Кількість переглядів: 225

13 листопада 2018р. відбувся семінар бібліотекарів і відповідальних за бібліотечні фонди шкіл Буського району на базі НВК «Буська ЗОШ І ст. – інтернат-гімназія ім. Є. Петрушевича при ЛДУ ім. І. Франка». Тема заходу «Бібліотека Нової української школи: реалії та перспективи» є актуальною. Адже в усі часи культура починається з бібліотеки. І від знань, досвіду, професіоналізму бібліотекарів залежить входження дитини у світ знань, у світ прекрасного. А електронна версія книжки, за словами редактора часопису «ДЗВІН» Ю. Коваля, «немає того чару і пахощів , що має друкована».

І відповідно розглянуто такі питання:

- Шляхи впровадження Універсальної десяткової класифікації (УДК) роботи бібліотеки.

- Хвилинки: «Історична» – «Українка, яка п’ять років правила  Московщиною»; «Фахова» – «З історії створення книжки», «Про забезпечення підручниками учнів 1 класу», «Про замовлення періодичних видань на 2019р.», листи МОН України від 24.10.2018 р. і Український інститут нормативної інформатики (№32/18 від 02.11.2018 р.); «Інтелектуальна» – «Числа, які правлять світом», ознайомлення з кн.  Ірини Вовк «Галицька елегія».

Гімназисти-гуртківці (клуб «Ми – українці», голова С. Мащак) Диня Х. і Маркевич М., Миляновська І. і Паламар М. презентували проекти, приурочені Дню української писемності і мови. Завідувач шкільної бібліотеки ОЗНЗ «Красненська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1» О. Держило ділилась досвідом у частині залучення маленьких читайликів до читання книг.

У семінарі брали  участь завідувач РІМЦу Г. Максим і методист РІМЦу Н. Гілевич. Методичний супровід здійснювала З. Гулка, методист РІМЦу.

Учасники отримали пакет матеріалів щодо організації роботи з фондами і каталогами у форматі УДК.

Зіновій Гулка,

методист районного

інформаційно-методичного центру

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень