A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

9 листопада – День української мови та писемності. Учні НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.» під керівництвом вчителя української мови та літератури Беднаровської Н. І. та з допомогою вчителя музики Рогоцької І. А. долучилися до урочистого відзначен

Дата: 15.11.2018 15:39
Кількість переглядів: 228

9  листопада – День української мови та писемності. Учні НВК   «Топорівська ЗОШ  І-ІІІ ст.»  під керівництвом вчителя української мови та літератури Беднаровської Н. І. та з допомогою вчителя музики Рогоцької І. А.  долучилися до урочистого відзначення цієї славної дати і спробували переконати своїх ровесників, що мова – це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і Батьківщину.

Під час театралізованого дійства  «Душі духовної основа» зі сцени актової зали лунали вірші про мову, її красу, багатств, милозвучність;  пісні: «Українська мова », «Мова єднання », «Музика рідного дому». Глядачі переглянули повчальні сценки: «Кухлик», «Балада про перевертня», «На дискотеці».

Усі присутні переконалися, що поетичною мовою можна все змалювати і охарактеризувати: людські почуття, гаму барв та гармонію людських стосунків. І зрозуміли, що рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створене нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури. Це показник культури людини. Недаремно говорять: «Заговори, щоб я тебе побачив». Зречення рідної мови, зрештою, призводить не тільки до мовної деградації, а й до самознищення особистості.


Сарабун Василина, Романюк Уляна,

учні 8 класу НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.»

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень