A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Чорнобиль...

Дата: 29.04.2021 14:52
Кількість переглядів: 186

«Чорнобильський вітер по душах мете.

Чорнобильський пил на роки опадає.

Годинник життя безупинно іде. …

Лиш пам'ять, лиш розум усе пам’ятає.»

Чорнобиль... Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.

26 квітня 1986 року − день, який став тією гранню, що розділяє наше життя на «до»і «після». Це одна з найтрагічніших сторінок в історії нашого народу. З цього часу Чорнобиль став відомим усьому людству.

«Дзвони Чорнобиля...35 років потому». Саме під таки гаслом відбулася година спілкування в Олеському ОЗЗСО І-ІІІ ст.,яку підготували і провели учні 7 класу( класний керівник Стеник Ю. І.) Перегортаючи сторінки цієї страшної трагедії в історії України, учні усвідомили, що Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки безстрашності ліквідаторів аварія стала прикладом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації. Під час години спілкування учні переглянули відеоролик «Дзвони Чорнобиля»,  прослухали декламування віршів про Чорнобиль у виконанні Юлії Матвіюк і Мар’яни Савули, а також інформаційну довідку, яку підготувала Марта Дупелич. Учні представили малюнки, присвячені Чорнобильській катастрофі.

Пам'ять загиблих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС було вшановано хвилиною мовчання.Також, під час заходу було наголошено на потенційній небезпеці радіації для усього живого, показано, що чужої біди немає.

Час невпинно йде вперед. Віддаляється чорна дата Чорнобиля, про яку з болем і сльозами згадуємо сьогодні. Але усіх об’єднує бажання, щоб більше ніколи й ніде у світі не повторилося подібне лихо.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень