A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

День Гідності та Свободи у Буській міській бібліотеці ім.І.Котляревського.

Дата: 22.11.2022 09:30
Кількість переглядів: 91

Сьогодні, 21 листопада, уже восьмий рік поспіль відзначаємо важливу і пам’ятну дату в новітній  історії нашої країни – День Гідності та Свободи і вшановуємо світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні  та всіх сучасних Героїв, котрі ціною власного життя відстоювали нашу свободу і гідність.

З цієї нагоди у Буській міській бібліотеці ім. І.Котляревського  відбувся патріотичний урок «Україна – країна нескорених!» для старшокласників  Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1, які завітали до книгозбірні разом із вчителькою Лідією Максимів.

 Бібліотекар Леся Цюпка розповіла учням про буремні події, які відбувалися у столиці та інших містах і містечках України у 2013-2014 та 2004-2005 роках, про людей, які творили нашу історію і відстоювали ідеї демократії і свободи, відстоювали нашу гідність і свободу. Серед таких людей є і наші земляки – Ольга Бура з Ріпнова, одна з Небесної Сотні і Марія Матвії з Буська, яка під кулями, без жодних захисних засобів рятувала життя пораненим майданівцям.

Також присутні переглянули цікаві тематичні відеоролики, присвячені подіям що відбувалися під час обох Майданів.  Л.Цюпка провела огляд книжкової виставки ««Україна – країна нескорених!», на якій представлені цікаві матеріали, що стосуються Дня Гідності та Свободи – фотоальбоми, вирізки з газет, свідчення очевидців тих історичних подій та художні твори, які висвітлюють ті доленосні для України події.

      Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході України, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоювані на Майданах. Революція Гідності навчила наше покоління боротися. Тому кожен з нас на своєму місці повинен наближати довгоочікувану перемогу над російським агресором. Ключова теза цьогорічного відзначення дня Гідності та Свободи – «Революція Гідності – перший переможний бій цієї війни». Гаслом 21 листопада цього року є: «Вистояли на Майдані – переможемо у війні!». Тому школярі разом з працівниками книгозбірні розмалювали плакат з цим гаслом і зробили пам'ятні світлини на згадку про цікавий захід.

Тож разом до перемоги! Слава Господу і Україні! Героям слава!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень