A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору в Україні, 23 листопада в Утішківській ЗОШ І-ІІст. проведено наступні заходи

Дата: 25.11.2018 17:53
Кількість переглядів: 153

У 2018 році, в останні листопадові дні Україна відзначає свої найтрагічніші роковини – 85-річчя Голодомору 1932-1933 років. Світова історія досі не знала такого жахливого винищення народу, яке на сьогодні з повним правом можна назвати геноцидом - злочином проти людства. 1933 рік - незагоєна рана України. Її народ нищили фізично і духовно, і навіть важко уявити, скільки сили йому знадобилося, щоб вижити, вистояти, не зникнути з лиця землі...

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору в Україні, 23 листопада в Утішківській ЗОШ І-ІІст. проведено наступні заходи:

1.Уроки-пам’яті - «Голодна зима…85 років тому» (1-4кл.); «Дзвони 33-го» (5-6кл); «Згадайте нас, бо ми колись жили…» (7-9кл).

2.Роздано учням флаєри з інформативними матеріалами та проведено акцію «Незабудки пам’яті».

3.Переглянуто фільм «33-й. Свідчення очевидців».

4.Виготовлено тематичну композицію «Пам’яті жертв голодомору» та передано до храму Пресвятої Богородиці.

5.Підтримано акцію «Запали свічку пам’яті».

Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об'єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією. Озиратися в минуле треба кожному. Треба осмислити власне минуле, зрозуміти його, бо історія повторюється. І коли люди не зроблять сьогодні висновків, то вони будуть ходити по колу. Нині доля Батьківщини в руках Ваших батьків, завтра – у Ваших. Аби трагедії народу ніколи не повторилися необхідно, щоб Ваші руки були міцними, надійними, голови – світлими, а серця – благородними.

   

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень