A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Урочистості з нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження видатного поета, письменника, художника, мислителя і борця Тараса Григоровича Шевченка.

Дата: 08.03.2024 15:27
Кількість переглядів: 105

 

Сьогодні, 8 березня, в Буську відбулися урочистості з нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження видатного поета, письменника, художника, мислителя і борця Тараса Григоровича Шевченка.

Звертаючись до учасників заходу, Буський міський голова Ростислав Сліпець акцентував увагу на значимості постаті Кобзаря для українців, актуальності його поетичного слова в сучасній Україні.

"Тарас Шевченко став Пророком, адже його слова, які лягли на папір, були правдивими і близькими для простих людей, вони є актуальними й зараз, коли Україна бореться у війні з російськими окупантами за свою незалежність та європейське майбутнє. Українці шанують Великого Кобзаря, вивчають його неоціненну мистецьку спадщину, адже його творчість - душа нашого народу", - зазначив Ростислав Сліпець.

Надалі від учасників урочистості представники молоді нашої громади поклали квіти до монумента Кобзаря, вклонилися його світлій пам'яті.

На імпровізованій сцені впродовж заходу звучали твори Тараса Шевченка, покладені на музику - "Заповіт", «Бандуристе, орле сизий», «Садок вишневий коло хати» у виконанні Народної хорової капели "Освітяни" (диригент - Марія Дорош).

З віршованою композицією «Якби ми вчились так, як треба…» виступили гуртківці Буського Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник - Марія Камінська).

Вели урочистий захід Марія Камінська та Андрій Курчаба.

📌 Нагадаємо, що 9 березня 2019 року в Буську урочисто відкрили пам'ятник Кобзарю, авторами якого є скульптори брати Сухорські. Монумент виготовлений за спеціальною технологією із бетонної основи на мідній чеканці у повний зріст людини.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень