A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Відгомін І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 27.05.2024 14:23
Кількість переглядів: 204

►Відгомін І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

23 травня відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) серед старшокласників закладів загальної середньої освіти Буської міської  ради.

Понад вісімдесят  школярів громади зібралися на території  Буського ЗЗСО-Гімназія ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка, аби взяти участь у грі «Сокіл» («Джура») – справжньому випробуванні для розуму, тіла й сили волі.

На початку випробувань із вітальним словом до присутніх звернулися Олександр Мошонкін, голова відокремленого підрозділу ГО «Побратими України» у Львівській області та Ігор Томачук , завідувач сектором військового обліку та взаємодії із захисниками та захисницями Буської міської ради, які побажали учасникам успіхів у грі, досягнень та особистих перемог у справі підготовки до захисту свободи та незалежності рідного краю.

Навіть повітряна тривога не завадила. Після її оголошення всі учасники разом із інструкторами зійшли у сховище і там продовжили роботу. 

У грі взяли участь 10 роїв старшої вікової групи.

Вживаємо слово «гра», але тут  не  місце для  дитячих забав. Юні патріоти демонстрували свої уміння в різних конкурсах та випробуваннях військово-спортивного, історичного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування.

Кидали гранати, імітуючи нищівні удари по ворожих цілях, стріляли з пневматичної гвинтівки, демонстрували фізичну підготовку, навички орієнтування на місцевості використовували для пошуку ворожого об’єкта, ходили строєм, надавали першу медичну допомогу пораненим. Вели інтелектуальні баталії зі знання історії України.

Загалом учасники команд подолали 9 конкурсів: “Впоряд”, “Фізична підготовка”, “Стрільба”, “Метання гранати”, “Рятівник”, “Інтелектуальна гра-вікторина “Відун”, “Орієнтування”, “Бівак ” та “Візитівка рою”.

Перемогу у грі виборов рій “Побратими України”  Буського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1,  рій “Бандерівці” Буського ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2  -  2 місце, рій “Нескорені” Буського ЗЗСО - Гімназії ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка - 3 місце.

Перемогли найвитриваліші, найрозумніші, найхоробріші. Проте в цій грі не було переможених. Кожен учасник «Сокола» («Джури») став на крок ближче до розуміння свого патріотичного обов’язку перед Батьківщиною. Таке виховання допоможе цим хлопцям та дівчатам стати до лав захисників України, коли на те прийде час. Бо, плекаючи патріотизм змалку, ми виховуємо нове покоління нездоланних воїнів духу.

 

Галина Олійник,

головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень