A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

9 листопада, у НВК «Петричівська ЗОШ І-ІІст.» учні та вчителі теж писали традиційний радіодиктант єдності.

Дата: 09.11.2018 22:47
Кількість переглядів: 192

9 листопада, у День української писемності та мови, Національна радіокомпанія України традиційно проводить акцію «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Кожен житель України та світу мав можливість написати його та з’ясувати, чи добре він знає українську мову, а також продемонструвати єдність з усіма, хто любить українське слово.

Сьогодні, 9 листопада, у НВК «Петричівська ЗОШ І-ІІст.» учні та вчителі теж писали традиційний радіодиктант єдності. Таких виявилось 32. Після написання диктанту, у актовій залі, зібрались усі на свято, яке мало назву: «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…». Виступ підготувала вчителька української мови Пронишин Надія Іванівна разом з учнями 5, 7 та 9 класів. Діти розповіли присутнім історію відзначення цього свята, співали пісень, декламували вірші. Цікавою, гумористичною та повчальною виявилась інсценізація, яку виконали Возьний Роман та Гладан Аліна, а також Козловська Христина та Данілевський Олександр.

 Директор школи Петришин С.Г. подякувала учням за чудовий виступ, а також наголосила, що ми – українці, повинні плекати всі разом ту мову, що дісталась нам від пращурів, поважати та вдосконалювати її, бо починається вона від кожного з нас.

    

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень