A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Шевченківські дні

Дата: 10.03.2020 10:52
Кількість переглядів: 179

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу.

Вже стало доброю традицією проводити у НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» у день народження та пам’яті Кобзаря Шевченківські  дні.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Його творчість, зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Про те, що його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і залишаються думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів, розповіли учні на тематичному уроці «Поговоримо, Тарасе, крізь віки», підготовлений учителем української мови та літератури Мазник Г.Я.

Серед учнів 5-8 класів був проведений творчий конкурс «Шевченко в моєму серці», де діти писали ЕСЕ, твори-роздуми, твори-мініатюри.

Цікавим та пізнавальним для учнів 1-4 класів став конкурс виразного читання «Вінок Кобзареві», який провели класні керівники Мороз М.П., Щепанюк Н.М.

І на українській землі, над ланами, широкими полями, містами і селами, як весняні води могутнього Дніпра, линуть вічно живі в народі слова Великого Кобзаря. Невмирущій славі генію українського народу був присвячений вечір «Якби ти нас, Тарасе, чув…»

Пам’ятає народ свого Кобзаря, вшановує його пам’ять.

На сучасному етапі розвитку України саме Т.Г.Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі, рідного народу.

Мазник Г.Я.,

Вчитель української мови та літератури

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень