A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Шкільна освіта: реалії та перспективи

Дата: 26.09.2018 13:50
Кількість переглядів: 247

Важливе завдання школи – виховати

 людину допитливою, творчою, думаючою.

Василь Сухомлинський

 

Слова видатного українського педагога В.О. Сухомлинського стали епіграфом інструктивно-методичної наради заступників директорів з навчально-виховної роботи, яка відбулася 25 вересня 2018 року на базі Буського Будинку дитячої та юнацької творчості.

Питання шкільної освіти в Україні залишається надзвичайно актуальним, адже стартувала освітня реформа, яка ставить перед учителями, учасниками освітнього процесу та батьками нові завдання, вирішення яких залежить від згуртованості, взаєморозуміння, а головне – від креативного підходу у викладанні навчальних предметів, бажання працювати по-новому, з використанням новітніх технологій та передових європейських методик. У свою чергу зміни обіцяють педагогам спрощення навчальних програм, оновлення освітнього середовища та матеріально-технічної бази, забезпечення комп’ютерною технікою та створення партнерських відносин з учнями. Саме на це звернула увагу у своєму виступі начальник відділу освіти Галина Олійник.

Завідувач районного інформаційно-методичного центру Ганна Максим наголосила на відповідальності вчителів-предметників за роботу з обдарованою учнівською молоддю, підготовкою учасників ІІІ (обласного) туру Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін. Акцентувала увагу учасників наради на об’єктивності оцінювання знань учнів, зокрема випускників школи, оголосила номінації конкурсу професійної майстерності «Учитель року-2019».

Методист РІМЦ Гарбіч Л.І. розкрила особливості освітнього середовища НУШ як результату спільної творчості вчителя та учнів, назвала школи, де педагоги творчо підійшли до даної проблеми, разом з адміністрацією школи та батьками оформили навчальні класи для учнів початкової ланки відповідно до вимог Нової української школи.

Про навчання учнів з особливими освітніми потребами розповіла Наталія Тронь, директор Інклюзивно-ресурсного центру.

Учасники наради обговорили питання забезпечення закладів освіти  підручниками (методисти Зіновія Гулка та Наталія Гілевич), деякі питання організації виховної роботи щодо безпеки і благополуччя дитини (методист Богдана Сорочинська), охорони праці (методист Любомир Ціхоцький), проходження педагогами курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників (методист Галина Нетреба), про участь учителів християнської етики в обласному конкурсі сценаріїв виховних заходів, присвячених 1030-річчю Хрещення Київської Русі (методист Світлана Лабінська).

Фотозвіт про підсумки районного етапу конкурсу «Квітковий вернісаж» підготувала методист Оксана Дубас чим завдала святкового настрою напередодні професійного свята – Дня працівника освіти. За особливі заслуги у навчанні і вихованні учнів, активну громадянську позицію кращим педагогам було вручено Грамоти і Подяки відділу освіти. Учасників наради привітали вихованці гуртків Буського БДЮТ (кер. Оксана Цюга).

С. Лабінська,

методист РІМЦ відділу освіти Буської РДА

      

      


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень