A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Шкільна освіта: реалії та перспективи

Дата: 26.09.2018 13:50
Кількість переглядів: 280

Важливе завдання школи – виховати

 людину допитливою, творчою, думаючою.

Василь Сухомлинський

 

Слова видатного українського педагога В.О. Сухомлинського стали епіграфом інструктивно-методичної наради заступників директорів з навчально-виховної роботи, яка відбулася 25 вересня 2018 року на базі Буського Будинку дитячої та юнацької творчості.

Питання шкільної освіти в Україні залишається надзвичайно актуальним, адже стартувала освітня реформа, яка ставить перед учителями, учасниками освітнього процесу та батьками нові завдання, вирішення яких залежить від згуртованості, взаєморозуміння, а головне – від креативного підходу у викладанні навчальних предметів, бажання працювати по-новому, з використанням новітніх технологій та передових європейських методик. У свою чергу зміни обіцяють педагогам спрощення навчальних програм, оновлення освітнього середовища та матеріально-технічної бази, забезпечення комп’ютерною технікою та створення партнерських відносин з учнями. Саме на це звернула увагу у своєму виступі начальник відділу освіти Галина Олійник.

Завідувач районного інформаційно-методичного центру Ганна Максим наголосила на відповідальності вчителів-предметників за роботу з обдарованою учнівською молоддю, підготовкою учасників ІІІ (обласного) туру Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін. Акцентувала увагу учасників наради на об’єктивності оцінювання знань учнів, зокрема випускників школи, оголосила номінації конкурсу професійної майстерності «Учитель року-2019».

Методист РІМЦ Гарбіч Л.І. розкрила особливості освітнього середовища НУШ як результату спільної творчості вчителя та учнів, назвала школи, де педагоги творчо підійшли до даної проблеми, разом з адміністрацією школи та батьками оформили навчальні класи для учнів початкової ланки відповідно до вимог Нової української школи.

Про навчання учнів з особливими освітніми потребами розповіла Наталія Тронь, директор Інклюзивно-ресурсного центру.

Учасники наради обговорили питання забезпечення закладів освіти  підручниками (методисти Зіновія Гулка та Наталія Гілевич), деякі питання організації виховної роботи щодо безпеки і благополуччя дитини (методист Богдана Сорочинська), охорони праці (методист Любомир Ціхоцький), проходження педагогами курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників (методист Галина Нетреба), про участь учителів християнської етики в обласному конкурсі сценаріїв виховних заходів, присвячених 1030-річчю Хрещення Київської Русі (методист Світлана Лабінська).

Фотозвіт про підсумки районного етапу конкурсу «Квітковий вернісаж» підготувала методист Оксана Дубас чим завдала святкового настрою напередодні професійного свята – Дня працівника освіти. За особливі заслуги у навчанні і вихованні учнів, активну громадянську позицію кращим педагогам було вручено Грамоти і Подяки відділу освіти. Учасників наради привітали вихованці гуртків Буського БДЮТ (кер. Оксана Цюга).

С. Лабінська,

методист РІМЦ відділу освіти Буської РДА

Фото без опису   Фото без опису  Фото без опису 

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень