A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Кібер-рух для підлітків «Future» («Майбутнє»)

Дата: 13.03.2023 15:06
Кількість переглядів: 111

Міністерство освіти і науки України спільно з Національним екологонатуралістичним центром учнівської молоді ініціює створення Кібер-руху для підлітків «Future» («Майбутнє»)

Створення підлітками власних сторінок-блогів крізь призму «Здорова нація – майбутнє України!» на телеграм-каналі. Залучення великої кількості дітей у просування власного телеграм-каналу і створення якісного контенту для сучасних підлітків.

Мета кібер-руху: покращення стану навколишнього середовища через безпечний кіберпростір; налагодження нових знайомств серед учасників через спільну ідею і мету; організація підлітків для проведення корисних івентів; створення унікального контенту.

Завдання кібер-руху: навчити однолітків, друзів використовувати інтернет правильно і безпечно.

Соцмережі, месенджери, форуми, ігрові чати — місця, де, ти сам того не помічаючи, залишаєш чимало інформації про своє приватне життя та приватне життя сім'ї та друзів. Такі відомості, як повне ім'я, адреса, дата народження, фото та відео, які можуть тебе скомпрометувати, і навіть зупинка, на якій ти чекаєш на транспорт для поїздки до школи чи додому, адреси секцій та гуртків і як ти туди дістаєшся, можуть використовуватися зловмисниками у найдивніших цілях.

Напрями контенту кібер-руху:

➢ «Екологія і Я: вмикаємо еко-мислення» Головний меседжер: творіть, майбутнє в руках кожного. Турбота про екологію - це як гігієна: не займає багато часу, якщо зробити це звичкою свого життя. Можуть бути напрями: «Випалена земля» (впив війни на екологію), «Будь мудрим споживачем», «Сортуй сміття», «Економ-режим», «Посадіть дерево», «Еко-фішки», «Я-винахідник», «Мій еко-вчинок», «Город на підвіконні», «Кліматрон».

➢ «Ми за здоровий спосіб життя» Головний меседжер: найбільше багатство людини - здоров`я. Завдання: формувати потребу дбати про своє здоров`я, турботливо ставитися до свого тіла та організму, вміти його доглядати. Розвивати бажання вести активний спосіб життя, дбати про своє здоров’я.

➢ «Тварини потребують захисту» Головний меседжер: тварини – наші найменші брати, які потребують захисту. Можуть бути напрями: «Зоохостел в дії», «Домашні улюбленці», «Поради юним кінологам», «Цікавинки про тварин». ➢ «Україна понад усе!»

Головний меседжер: я – українець і маю знати про свою країну все! Можуть бути напрями: «Спілкуємося українською», «Народні традиції», «Українські орнаменти», «Лірика солов’їна», «Код нації».

Цільова аудиторія кібер-руху: підлітки (12-17 років)

Платформа: Telegram

Алгоритм: Кожний учасник кібер-руху створює власний Telegram-канал. Тема обирається на ваш розсуд, але є перелік заборонених тем (політика, булінг, чорний гумор, насилля). Не можна накручувати підписників каналу, це повинні бути тільки реальні люди. Канал має бути оформлений (назва каналу, фото або графіка, опис каналу, інформаційний контент). Інформація на каналі повинна постійно оновлюватися (пости мають бути викладені щодня, або через день). Контент на каналі має бути виключно українською мовою, без використання нецензурної лексики.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень