A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради
Золочівський район Львівської області

Новини

День писемності

Любимо, поважаємо та вдосконалюємо рідну мову. Вона – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас. Перед Днем української писемності  та мови, який відзначається 9 листопада, учні та вчителі НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.» взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який проводить Українське радіо.

16:36 08.11.2019

Наші мандри

7 листопада учні та вчителі Утішківської ЗОШ І-ІІ ступенів здійснили  цікаву, змістовну подорож по неймовірних замках Львівщини – Олеському і Пігорецькому.

16:04 08.11.2019

"Спитай себе, дитино, хто ти є, і в серці обізветься рідна мова…”

9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови. В Ожидівській ЗОШ І-ІІІ ст. було організовано  ряд заходів, приурочених цій даті. 8 листопада серед учнів 5-7 класів було проведено гру-квест «Подорож у країну мовознавства», під час якої школярі здійснили цікаву пізнавальну мандрівку 5-а станціями-перешкодами. Перемогу здобули наймолодші учасники – п’ятикласники. Організаторами квесту були вчителі української мови та літератури Руда Н.Т., Шмигельська Г.А.

15:00 08.11.2019

9 листопада – День української писемності та мови

Цьогоріч відзначення Дня української писемності та мови в НВК «Ракобовтівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» розпочалося з виступу вчителя української мови та літератури Мазник Г.Я., яка розповіла про історію української писемності та мови, та провела усний журнал «Скарб од далеких предків – то рідна мова й рідне письменство».

14:32 08.11.2019

Диктант, що єднає націю

Споконвіку слово рідної мови живить душу людини, пов’язує її з народом і його духовним надбанням. Сьогодні Україна – це вікно у світ нової європейської свідомості.

14:08 08.11.2019

Не дай догоріти! Підтримай вогонь рідної мови!

Напередодні Дня української мови та писемності, 7 листопада, учні 6-А класу ОЗНЗ «Красненська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» разом зі своїм вчителем української мови та літератури Роман-Ярошевською Ю.П. провели екскурсію визначними місцями Красного. Вони були біля пам'ятника Тарасу Шевченкові, Василю Куку, Івану Франкові та на завершення помолилися та заспівати пісню біля фігури Матері Божої. В такий спосіб вчителька закликала учнів пам'ятати тих видатних людей, які жили і творили заради свого народу та Батьківщини, які боролись за її незалежність та мовну ідентичність.

16:48 07.11.2019

Будь сучасним! Читай українське!

Активну участь у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек взяла і наша НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.». В рамках місячника в школі був проведений флешмоб «Відкрий свою книжку».

17:55 06.11.2019

«Доростаю до слова…»

6 листопада 2019 року вчителі української мови та літератури ЗЗСО Буського району взяли участь у творчій зустрічі «Доростаю до слова» з поетесою, членом Спілки письменників України Валентиною Лотоцькою, заступником директора з навчально-виховної роботи ОЗНЗ «Красненська ЗОШ І-ІІІ ст. №1» Зустріч відбулася в актовій залі НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка». Привітала Валентину Лотоцьку методист РІМЦ відділу освіти Буської РДА Світлана Лабінська.

15:59 06.11.2019

Кіно про важливе

4 листопада учні 10-11 класів ОЗНЗ "Красненська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1" відвідали Львівський кіноцентр та переглянули фільм Зази Буадзе "Позивний "Бандерас".

16:39 05.11.2019

Річниця утворення ЗУНР

Минають роки… 1 листопада 1918 року належить історії. Нині цей день – спогад, наче прекрасний сон, що наснився нашому народові. Ми пам'ятатимемо про найкращий день історії Галичини, про день, коли над вежами міста-князя Львова замайоріли синьо-жовті прапори.

16:32 04.11.2019

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень